Degelijke betrouwbare datingsite gezocht? Tesamen durft de vergelijking aan
datingsite vlinder
datingsite tesamen
HOME PARTNER ZOEKEN    SUCCESVERHALEN MEER INFO   CONTACT   APART


Degelijke
betrouwbare datingsiteDaten in volle vertrouwen

De criteria om een degelijke datingsite te herkennen:

Hoe herken jij een betrouwbare datingsite ?

Je bent klaar voor online dating, maar hoe begin je eraan?
Hoe bepaal je welke datingsite voor jou de beste keuze is?
En hoe ben je er zeker van dat je ook echt op een degelijke datingsite terechtkomt ?

Volgens ons zijn de belangrijkste punten:

 • Grondige opvolging van inschrijvingen

 • Geen fictieve profielen en iedereen kan antwoorden

 • Gratis persoonlijke mails uitwisselen

 • Uitgebreide informatie in de profielen

 • Niet commercieel


 • Er zijn heel wat sites actief, dus heb je ruime keuze. Bepaal eerst wat voor jou belangrijk is. Kijk je vooral naar de prijs van het dating lidmaatschap of vooral naar het aantal profielen? Of kies je resoluut voor service en kwaliteit? Met die eerste vragen beantwoordt, zal je al gerichter kunnen zoeken naar een passende en betrouwbare datingsite.

  Hoe herken je een betrouwbare dating dienst?

  Geen enkele site die van zichzelf het tegendeel beweert, natuurlijk.
  Iedereen heeft bergen kandidaten, selecteert degelijk en heeft een onfeilbare werkwijze, ja toch ?

  De hamvraag is de definitie van "degelijk en betrouwbaar" bij een datingsite
  We zouden zeggen, in eerste plaats:

  Hoe echt en hoe serieus zijn de profielen
  Doe de lakmoesproef
  Zoals de Engelsen het zo mooi zeggen: "The proof of the pudding is in the eating"
  betrouwbare site Maak een gratis profiel aan op enkele sites en stuur naar 20 willekeurige singles een berichtje.

  Negeer de standaard antwoorden,
  dat zijn gratis leden waar je niet mee kan afspreken.

  Negeer de mails genre "heeft je pagina bezocht" en soortgelijke.
  Tel enkel de persoonlijke reacties op je eigen contactaanvraag. En bekijk ook de inhoud en het niveau van die persoonlijke mails, dat geeft je dan een idee van het publiek van de site. Krijgt je van de overgrote meerderheid van de leden een respectvolle reactie terug, dan heb je vermoedelijk een site gevonden die degelijk opvolgt.


  Een degelijke datingsite zal ervoor zorgen dat je fatsoenlijke persoonlijke antwoorden krijgt. Let ook op het type van berichten dat je krijgt. Indien je merkt dat de meerderheid je enkel een geautomatiseerd standaard berichtje stuurt of zelfs totaal niet reageert, dan is dat een slecht voorteken. Dan zijn er veel inactieve en/of niet betalende leden


  Op Tesamen controleren we de antwoordgebruiken van de leden en vermelden die score ook in de profielen. Mensen die systematisch niet antwoorden worden zelfs geschorst. Op die manier wordt het ledenaantal kleiner, maar je kunt erop betrouwen dat er een zeer degelijk ledenbestand ontstaat.

  Behoort u tot het doelpubliek van die datingsite

  Richt de site zich tot jouw leeftijdscategorie en jouw sociale groep?
  Is de site echt geinteresseerd om voor jou een geschikte partner te vinden, of draait het daar vooral om de zakelijke insteek? Willen ze in de eerste plaats geld verdienen en kom jij op de tweede plaats, of omgekeerd? Probeert men je vooral te overdonderen met ledenaantallen, glimmende designs en dure reclames om een indruk van betrouwbaarheid te wekken
  of is er meer?

  De kwaliteit van de service ken je vaak pas als het misloopt
  Is de helpdesk van de datingsite vlot bereikbaar en krijg je een degelijk persoonlijk antwoord?
  Kan je ze eventueel bellen ? Doe eventueel vooraf de test en zie of je iemand aan de lijn krijgt.

  Wat zijn de ervaringen van anderen met die datingsite

  Vertrouw niet enkel op de getuigenissen op de site zelf maar zoek ook op internet naar fora en gebruikersreacties.
  Zoek ook op "klachten over..." ; "ervaringen met...."

  Let daarbij vooral op de authenticiteit van de commentaar, soms zijn het anonieme commentaren of dermate gepolijste positieve teksten dat het vermoeden van belangenvermenging rijst.

  En uiteraard : spreek erover met vrienden en kennissen, wat zeggen zij?

  Transparante prijzen en voorwaarden

  De prijs is een belangrijk element in de keuze, maar mispak je niet. Let vooral op af het abonnement niet stilzwijgend wordt verlengd. Dat kan een kostelijke zaak worden, want dikwijls zijn die verlengingen betrouwbaar ook nog eens aan een extra duur maandtarief. De "slimmerikken" zetten het zelfs niet als aan-te-vinken optie, maar verwerken dat ergens in hun voorwaarden en in de kleine lettertjes onderaan.

  Lees beslist ook die voorwaarden, zijn ze overzichtelijk en duidelijk? Wanneer je merkt dat bij een aankoop van minder dan 200 euro ellenlange onoverzichtelijke verkoopsvoorwaarden horen, dan roept dat vragen op. Waar zit de catch?

  Wij durven de vergelijking aangaan

  We zijn natuurlijk een betrokken partij en kunnen je dus niet adviseren welke datingsite je best kiest, maar wij weten dat we hier een degelijke datingsite hebben opgebouwd en gaan de confrontatie niet uit de weg.

  Reacties van bezoekers:
  Dit is een heel eerlijke en duidelijke beschrijving. Wat ik wel afvraag: bij veel sites zoals WeMatch, Relatieplanet, OKCupid, etc krijg je details zoals favoriete muzikanten, favoriete films, etc te lezen maar voor iemand die zeer passioneel met kunst bezig is zoals ik, zijn dat geen details maar zeer belangrijke gegevens (en zeker om het eerste gesprek op gang te trekken).

  Daarnaast is er bij vele datingsites het gegeven dat je niet kan zoeken en filteren op kinderwens. Of dat er veel mensen "ik weet het nog niet" invullen. Ik wens absoluut kinderloos te blijven ; is er een manier om bij het profielen doorbladeren daarop te filteren? Want het is altijd jammer om een mooi profiel te zien vol boeiende info, maar waar je dan toch moet afhaken omdat de andere partij kinderen wil. Ik besef dat ik in de minderheid ben als iemand die bewust kinderloos wil blijven ; maar als je bij de profielen daarop kan selecteren bespaar je jezelf veel tijd en mogelijks ook disillusies (iemand die "ik weet het nog niet" invult zoals op sommige datingsites, laat de optie open en dan heb je de kans dat pas als je al erg close bent plots moet terugkrabbelen omdat de kinderwens toch opduikt)

  Stel dat ik schrijf dat ik een meisje zoek tussen de 20 en 35 jaar oud, eender waar in BelgiŽ, wenst geen kinderen, is gepassioneerd door reizen (of nog beter in detail: door het Midden Oosten, Israel, Turkije), muziek en poŽzie. Is er de optie om op basis van die termen/woorden de meest bij de tekst aansluitende profielen eerst te zien?

  Sorry voor de vele vragen, maar een levensgezel kiezen moet je een beetje kieskeurig doen, tenslotte is het met de intenties om de rest van je leven te delen met die persoon :)

  PS: bij Meetic heb ik een gratis profiel maar ik krijg quasi elke dag geÔnteresseerden langs volgens de emails die Meetic me stuurt, het aantal bezoekers zou ook al ruim boven de 300 liggen op een paar weken tijd. Dat vind ik ergens vreemd gezien bij de doorsnee datingsite die ik voordien probeerde (niet dat dat er veel waren) doorgaans maar een 10 tot 20 bezoekers per week kreeg, laat staan >300 na een drietal weken.

  Meetic heeft nochtans een reputatie als "grootste datingsite van Europa" en als Europese variant van Match.com dus het is vreemd dat zulke bekende organisaties zouden gaan oneerlijke informatie sturen om leden te lokken (doch ik weet dat het gebeurt, al is het vreemd dat grote bekende sites met reputatie diezelfde reputatie riskeren met zulke praktijken)

  Gerrit


  Serieuze relatie             Serieuze datingsite     Degelijke datingsite    


    Google+      
  Laat van je horen:
  We zijn altijd benieuwd naar je reacties.
  Heb je een vraag, een suggestie, of wil je je nieuwe geluk even van de daken schreeuwen?
  Laat het ons weten.
  Uw naam
  Uw gemeente
  Uw mailadres
  Uw mailadres wordt nooit gepubliceerd.
  Berichten van inactieve mailadressen worden verwijderd
     
   

  Relatiebureau
  Relatie - blog
  Serieuze relatie
  Online dating-tips
  Je hebt iemand nodig
  Spontane ontmoeting

  Foto's
  Dating
  Meer dating
  Dating-profiel
  Degelijke datingsite
  Slechte   ervaringen
  Partner  vinden

  Daten 40+
  Dit is sexy
  Weduwe
  Verdachte foto
  Mannen en sex
  Lasten en lusten
  Mannen en ontrouw
  Met lief en kids op reis


  Privacy
  Voordeel
  Werkwijze
  Voorwaarden
  Getuigenissen
  Succes garantie
  Leden   statistiek
   

  Wie
  Stuur email