apart tesamen
Tesamen
 
HOME

RELATIES

FUN

DATEN

REIZEN

COACHING

COLUMN

BUDGET

ZEKERHEID
  Do en dont       Marsmannen       Venusvrouwen       Romantiek       Mijn verhaal    

Komen vrouwen van Venus ?

Vrouwen komen van Venus, mannen van...

Het is alom geweten… een man en een vrouw spreken niet hetzelfde taaltje.
Ja OK, officieel wel maar gevoelsmatig hebben de woorden of uitdrukkingen een andere lading.

In een moeilijke periode van mijn relatie durf ik wel eens grijpen naar naslagwerken of boeken die eens een ander licht kunnen werpen op deze materie.Een zoektocht naar antwoorden op de ‘waarom’-vraag, een zoeken naar een beetje troost en begrip.

De grootste verschillen in de communicatie tussen een marman en een venusvrouw draaien om de begrippen:vertrouwen, steun, respect, liefde, bewondering, acceptatie.


Eén voor één ijzersterke steunpilaren van de relatie, maar als er nog maar één ervan barsten vertoont, wordt de relatie als de Toren van Pisa en gaat deze wankelen.

Zijn er barsten in meerdere basiswaarden, dan davert de Toren op zijn grondvesten…Want niets is zo fragiel als de relatie tussen een marsman en een venusvrouw.

Zeker in de tijden waar we nu in leven, waar één huwelijk op twee uitdraait op een echtscheiding. Als een vrouw bijvoorbeeld praat tegen haar man om haar hart te luchten, dan verwacht zij dat haar partner met volle aandacht naar haar luistert.

Niet dat hij intussen tv blijft kijken of slechts met één oog opkijkt bij het lezen van de krant. Maar komt hij dan dadelijk met dé oplossingen aandraven voor haar zogenaamd ‘probleem’, daar heeft de "venus vrouw" dan ook geen behoefte aan. Een vrouw verlangt op dat moment steun en begrip voor de situatie die zij schetst.

Van oudsher heeft de man zich ook altijd moeten ‘bewijzen’. Dat was al zo in de oertijd, toen de mannen vooral jagers waren om in het onderhoud van het gezin te voorzien. Nu heeft het mars-mannetje nog dat jagersinstinct, maar wordt dit in onze cultuur niet eerder aangewend om op vrouwtjes te jagen, dan op dieren?

Zo komen we aan het begrip vertrouwen.

Ook al weet de vrouw dat de doorsnee man af en toe behoefte heeft om een pintje te gaan pakken met zijn maten, hoe kan zij manlief voor 100% vertrouwen, wetende dat in een man het jagersinstinct gebakken zit? En dat het drinken van alcohol het gedrag van de man (én van de aanwezige vrouwen) beïnvloedt, en niet zelden in de richting van een ietsje meer ‘losbandig’ zijn.

Het "mars mannetje" verwacht echter na een nachtje stappen niet alleen dat de vrouw goedkeuring wegdraagt voor zijn losbandigheid, neen, veelal hoopt hij ook nog op enige bewondering van de partner dat hij op een voor hem ‘deftig’ uur is thuisgekomen.

vrouwen Iets anders dan.

Over de rechten van venusvrouwen

Je zou kunnen stellen dat een man buitenshuis veelal meer uren werkt dan de vrouw. Is het hierdoor echter dat zij veronderstellen dat zij meer recht hebben op ontspanning en het uitoefenen van een sport dan hun partner?

Hebben werkende vrouwen of huismoeders dan niet evenveel recht om één avond in de week te ontstressen in de fitnessclub of om eens af te spreken met vriendinnen?

Als een vrouw gaat shoppen met vriendinnen, dan krijgt zij toch vaak de vraag nadien: ‘Had je dit wel allemaal nodig?’ Maar is dat beetje ontspanning ons dan niet gegund?

En toch, niet alleen de man kan niet zonder een vrouwtje aan zijn zijde… Een vrouw vindt in een man veelal een steun bij de uitdagingen van het leven.

Als je partner bovendien een ‘handige Harry’ is in huis, en een passionele minnaar dan heb je het al goed getroffen!

Of trap ik hier open deuren in?REACTIES:

Die deur was allang open. Ik ontken niet dat er toffe mannen bestaan
En toffe vrouwen. En we weten allemaal dat die man vrouw tegenstellingen zo oud zijn als de mens zelf. Als ik naar natuurdocumentaires kijk dan merk ik dat het macho gedrag er ook bij onze evolutionaire voorlopers ingebakken zat. Uit noodzaak hoogstwaarschijnlijk. En dat is nu net wat me vreselijk stoort.

De mens heeft op alle vlakken een enorme evolutie doorgemaakt. Maar sommige mannetjes gedragen zich nog altijd exact hetzelfde als hun soortgenoten in de bomen.


Door Myriam uit Grembergen

Publicatie gesponsord door datingsite Tesamen vzw
-----------------------------------------------------------------------------------
Uw reactie:
Uw naam
Uw gemeente
Uw mailadres
Uw mailadres wordt niet gepubliceerd.
Commentaar van inactieve mailadressen wordt verwijderd.
Uw reactie:
Minimaal 3 lijnen aub
Schrijf hier in op onze
NIEUWSBRIEF
Google+
    Reactie van alleenstaanden

Tesamen vzw is een
niet-commerciele datingsite


'' Is dat beetje ontspanning ons dan niet gegund? ''Tesamen