apart tesamen
Tesamen
 
HOME

RELATIES

FUN

DATEN

REIZEN

COACHING

COLUMN

BUDGET

ZEKERHEID
  Single       Single met kids       Opnieuw beginnen       Mijn verhaal    

Je scheiding verwerken

Je bent woest, je bent verdrietig, je bent alles tegelijk. Je haat je ex. Normaal, na een relatiebreuk. Maar hoe en wanneer gaat het over? Zo zet jij een stap in de goede richting.

Kwaad zijn op je ex, is beter dan depressief zijn. Het is een eerste manier om de breuk te verwerken. Maar je woede mag niet slepend worden, want dat gaat je ontzettend veel energie kosten die je net nu nodig hebt om aan een nieuw hoofdstuk in je leven te beginnen.

gescheiden

Eerlijk over je gevoelens

Sluit je niet op en wees eerlijk over je angst en pijn. Zeg niet tegen vrienden dat het goed met je gaat, als dat niet zo is. Praat erover met vrienden.

In therapie

Ben je echt woedend op je ex, roep dan de hulp van een therapeut in. Daar kan je alles wat hij/zij volgens jou fout deed, uitschreeuwen om je gevoelens vervolgens een plaats te geven. Dit is ook de beste manier om daarna aan jezelf te werken. Als je na verloop van tijd je eigen valkuilen kent en je vergissingen inziet, zal het je helpen om milder te denken over je ex.

Neem afstand

Koester je enkel haatgevoelens jegens je voormalige partner, hou dan zoveel mogelijk afstand. Hebben jullie kinderen, beperk je dan tot puur zakelijke contacten over hen.

Behandel je ex als een normaal mens
Als iedereen bij je mag aanbellen, verbied dat dan niet aan je ex als hij/zij de kinderen komt ophalen. Welke boodschap geef je mee aan je kinderen als zij helemaal alleen de deur uitgaan nadat papa of mama ge-sms’t heeft dat hij/zij voor de deur staat.

Verbrand je bruggen niet

Wil je een dikke, vette streep onder je relatie trekken? Als jullie kinderen hebben is dat quasi onmogelijk. Bovendien is het voor de kinderen ook niet goed dat alles wat met papa of mama te maken heeft, weggegooid of vernietigd wordt. Hou geen rituele verbranding van alle vakantiefoto’s. Stop ze ergens weg in een doos, in een hoek, op zolder waar je ze opnieuw kan ontdekken als het weer beter gaat. Als je alles vernietigt, doe je dat ook met een stuk van je eigen leven. Doe de ander een plezier en geef hem/haar de foto’s waar hij/zij alleen op staat. Geef desnoods alle foto’s. Het was tenslotte ook zijn/haar leven.

Stel vragen

gescheiden Was jij de zogenaamde ‘tweede beslisser’ in jullie scheiding. Met andere woorden: was het je partner die aankondigde bij je weg te willen, dan zijn er misschien nog vragen die aan je vreten. Het ‘niet weten’, blokkeert jou om verder te kunnen. Misschien weerhoudt het je er ook van om in te zien dat het niet ‘jouw schuld’ was. In dit geval is het goed om je ex te vragen om te praten over jullie breuk. Zoiets kan tot jaren na jullie scheiding plaatsvinden.

Leg uit waarom jij dat nodig hebt. Maak er een rustig, niet-emotioneel gesprek van. Stel je vragen en luister. Ga niet in discussie en begin niet te argumenteren of te beschuldigen. Veel kans dat je versteld zal staan van wat uit er uit dit soort gesprek naar boven komt.

Neem je tijd

Verwacht niet dat je snel-snel over deze moeilijke periode heen bent. Hoe langer jullie samen waren, hoe langer het zou kunnen duren om de breuk te verwerken. Geef jezelf de tijd. Vinden mensen dat je na een paar maanden weer de oude moet zijn, zeg dan dat ze niet te beslissen hebben over jouw helingproces. Laat ze desnoods een tijdje links liggen.

Herinner de goede dingen

Jullie relatie kan niet alleen maar kommer en kwel geweest zijn. Tracht je dus, zonder dat het emotioneel te moeilijk wordt, de goede dingen te herinneren. Het zal alles verzachten.

Ontspannen omgang

Als jullie samen kinderen hebben, is het goed dat jullie na verloop van tijd in staat zijn om weer op een ontspannen manier met elkaar om te gaan. Opnieuw vriendelijk in elkaars ogen kunnen kijken, zal deugd doen. Dat wil niet zeggen dat je je vroegere relatie dan moet gaan idealiseren of hopen op een terugkeer van je ex. Hou het beschaafd vriendschappelijk en vergeet niet waarom jullie uit elkaar gegaan zijn.REACTIES:
ik krijg t ook moeilijk verwerkt het bedrog met verschillende vrouwen, dat ik te weten kwam nadat hij met een minares is getrouwd. Ze zijn nu een vrolijk gezien met vier kinderen (incl onze twee kinderen erbij week om week). En ik ben alleen en zie me nog niet zo snel terug iets opbouwen. Plus mensen begrijpen niet waarom ik hen niet gewoon erbij neem. Voel me verdrietig - soms ook niet. Moet erg veel werken, om rond te komen. Zie t niet zo rooskleurig voor mij. Hoewel ik denk wel n fijn mens te zijn. En ik wel graag doe wat ik doe.. Probeer afstand te houden en vooral mijn leven te leiden, maar droom soms over hen. Best zwaar op t moment.
Door Miek uit Antwerpen


-------------------------
Mijn ex was me al een jaar aant bedriegen met iemand op haar werk. Wij zijn jaar geleden gescheiden zonder dat ik het wou . Ik wou het nog een kans geven omdat we samen 3 kids hebben. Maar tevergeefs. En nu krijg ik het ni verwerkt . En weet ni meer wat doen en wil hulp.
Door Dimi uit Haasrode


91.176.251.132

-------------------------
Het is nu een jaar geleden zij woond nu bij haar vrientje en ik was vandaag naar een paar filmpjes van ons gezin aan het zien en plots zag ik dat ze me toen met volle liefde aan het kussen was en ik moest huilen van pijn , waarom duurt dat zo lang grtj patrick
Door patrick uit Tessendelo

.......
Publicatie gesponsord door datingsite Tesamen vzw
-----------------------------------------------------------------------------------
Uw reactie:
Uw naam
Uw gemeente
Uw mailadres
Uw mailadres wordt niet gepubliceerd.
Commentaar van inactieve mailadressen wordt verwijderd.
Uw reactie:
Minimaal 3 lijnen aub
Schrijf hier in op onze
NIEUWSBRIEF
Google+
    Reactie van alleenstaanden

Tesamen vzw is een
niet-commerciele datingsite
LEES OOK EENS:


Procedure tegen datingsite Parship

Reizen met andermans kind

Betaalbaar juridisch advies

Hoe moet het verder na bedrog ?Tesamen