apart tesamen
Tesamen
 
HOME

RELATIES

FUN

DATEN

REIZEN

COACHING

COLUMN

BUDGET

ZEKERHEID
  Single       Single met kids       Opnieuw beginnen       Mijn verhaal    

Ontrouw dat zit in hun genen

Mijn moeder zei altijd: trouw nooit.
Mannen zijn ontrouw, dat zit in hun genen. En mijn moeder wist waar ze over praatte want mijn vader was niet echt een toonbeeld van huwelijkse trouw.


Als ik zo wat rondkijk in mijn omgeving kan ik haar stelling alleen maar bevestigen.

Ontrouw lijkt meer regel dan uitzondering.

Het lijkt wel een wet van Meden en Perzen dat je elkaar moet bedriegen in een huwelijk. Mannen en ontrouw, het lijken wel synoniemen.

Ik moet eerlijk bekennen dat ik wel al eens op het punt stond om me in een vaste relatie aan een man te binden. Hij had er om gevraagd, gebedeld bijna, heel lief en charmant.


En bijna was ik ervoor gezwicht, maar dan verbeelde ik mezelf in bed met een man die rook naar het parfum van zijn vriendin. Of zag ik mezelf, op mijn zestigste, de blonde haren van zijn secretaresse wegborstelen van zijn jas. Gruwelijk.


Ik zou dolgraag een gezin stichten, een langdurige relatie; huisje tuintje weet je wel. Kindjes grootbrengen, ze zien groeien en bloeien, dat lijkt me het summum. Maar de vrees voor ontrouw, de schrik om te eindigen als alleenstaande moeder loert altijd om de hoek.


Wat dan ? Misschien overdrijf ik wel en kijk ik teveel naar de slechte voorbeelden.
Ze zijn toch niet allemààl zo? Als ik heel eerlijk ben moet ik toegeven dat er ook wel wat brave huisvaders rondlopen in mijn kennissenkring. Misschien net omdat die zo n brave en onopvallende relatie hebben dat ik me focus op de ontrouwe mannen die zich laten leiden door hun oerdriften.

Of is er nog een andere reden waarom mannen ontrouw zijn? Men zegt weleens dat het de sleur van de dagelijkse routine is, of het gemis aan iets dat hen daartoe drijft. En dat iets vult ieder dan in zoals hij wil. Spannende sex, intimiteit, aandacht, samen dingen doen...

Onlangs vertelde iemand dat liefde een markt is.
Je weet wel: vraag en aanbod , bevredigen van behoeften en zo.
En dus dacht ik erover na.

Die witte merels die hun genetisch ingebouwde ontrouw kunnen bedwingen, wat zoeken die? Wat kan ik die bieden ? Wat is hun belangrijkste behoefte, waarmee ik hen kan verleiden tot een trouwe relatie?

Vermoedelijk zoeken zij een vrouw die niet rondfladdert en er onvoorwaardelijk voor gaat, net als zijzelf. En hoogstwaarschijnlijk worden zij horendul van een vrouw die hen doorlopend controleert en daarmee impliciet van ontrouw verdenkt.

Welke houvast heb ik dan om de ware te vinden?
Een sessie bij madame Soleil ? Hopen op een toevals treffer of blind vertrouwen op mijn vrouwelijke intuitie? Als u het weet dan hoor ik het graag.

Rita

REACTIES:

9-Ontrouw in de genen, ja waarom niet, zal wel zijn denk ik.
Maar plak er geen geslacht op, want dan ben je verkeerd,
je hebt minstens evenveel loopse vrouwen of mannen.
Vrouwen pakken het anders aan, een beetje valser en
achterbakser ...
Door Eddy Bohyn uit Brugge


-------------------------

-------------------------
8-Mijn man is 63 en zeer dominant, impotenter als een fietsband maar loopt constant zijn... achterna. ik kan geen vriendinnen hebben die voegt ie toe met gekke bedoelingen hij heeft de gekste mails en ik zie t eind niet.ben 23 jaar getrouwd en tot een paar jaar geleden eiste hij trios en partnerruil en ja sorry daar ben ik niet voor in misschien omdat ik een incestverleden heb en op t moment dat ik hem betrap dreigt ie met scheiden en mij het huis uit gooien br
Door Annika uit Rotterdam


-------------------------
7-Wat is ontrouw, bedriegen
Men is een stel, getrouwd of niet en elks hebben bepaalde wensen of fantasie`s.
Maar als men niet naar elkaar luistert en praat, over wat we wensen of willen uitvoeren dan ontstaat er een breuk tussen man en vrouw.
Vanaf deze breuk zoeken we in onszelve wat we misschien, en voelen we ons gekwetst en niet begrepen door de andere.
Vele mannen en vrouwen hebben behoefte aan spanning, ondeugend doen, flirten zonder er soms iets van te laten uitkomen, maar enkel om hun goed te voelen in hun lichaam en geest.
Andere gaan werkelijk verder om juist dat sensuele dat ze missen echt te voelen, en zwijgen dan over wat ze gedaan hebben tegen hu partner, tot het vroeg of laat echt uit komt en ze van elkaar we gaan of scheiden.
Soms zegt men, dat het wetenschappelijk bewezen is dat zowel mannen als vrouwen 2 partners moet hebben, daar ze in beiden een stukje vinden wat bij hen past.
Als men een stel is met beiden brede interesse en een open mind in kwestie van het leven en genot, moet men alles bespreken en ook delen, zodat er geen jaloezie, nijd, of bezitterigheid is.
Niet dat men elks apart dingen moet gaan doen, maar het echt samen doet en elkaar vertrouwd in wat men bespreekt en voelt.
Wie dingen achter zijn partner doet en niet open verteld, die is ontrouw en bedriegt zijn partner.
Vertrouwen is maar een klein woord, dat als men het niet respecteert en bespreekt veel problemen kan veroorzaken, tot scheidingen toe.
Wees eerlijk met jezelf en tegen je partner, van hoe jij dingen bekijkt en wil beleven zonder er dwang of geforceerd te willen voelen.
Men schrijft boeken, zoals 50 tinten grijs, het verhaal van O, Tantra, Kamasutra, enzo gaan we verder.
Wij Mannen en vrouwen heb wensen en fantasieën, maar hebben angst om niet begrepen te worden door onze partner of vrienden, en zelfs familieleden.
Waarom elkaar beschuldigen van ontrouw en bedrog , terwijl wij zelf soms de oorzaak zijn van de ontrouw van onze eigen partner , om dat we niet luisteren naar onze partner ,en wat we zelf willen delen, geven en verkennen .

Door Salvador uit Wuustwezel


-------------------------
6-Tja...de eeuwige discussie.. voor iedere man die ontrouw is is er een alleenstaande vrouw of een eveneens ontrouwe vrouw toch?

Wat is ontrouw? Voor mezelf vind ik dat je in een relatie daarin kan overeenkomen. Ik ben daar dan ook van in het begin open en eerlijk in ik vind sex spanning elkaar verrassen bespreekbaar stellen van evt grenzen verleggen dan ook onontbeerlijk in een goede relatie. Ikzelf vind dat vele mensen niet geschapen zijn om heel hun leven bij dezelfde partner te blijven tenzij er regelmatig wat afwisseling in het sexleven komt en daar wringt meestal het schoentje. Het libido van de meeste mannen ligt nu meestal hoger dan bij de doorsneevrouwen dikwijls is het toch zo dat dames na een tijdje toch meer op de rem gaan staan wat sex betreft... of heb ik het in mijn leven dan alleen maar slecht getroffen?? Heb ik dan nooit de vrouw ontdekt die op sexgebied van verrassingen houd zelf graag verrast een hoog libido heeft ook eens initiatief neemt....

Ik vind het zelfs jammer dat hier op een datingsite daar zelfs niks over staat dat je bvb kan invullen "ik hou van knuffelen lekker uitgebreid vrijen heerlijke spannende sex...Ikzelf heb dit in mijn profiel gezet omdat ik er eerlijk voor uitkom dat ik een warmbloedige man ben die niet zonder sex kan. Ik onderscheid ook sex met mijn geliefde die vanuit mijn hart komt en 100 puur is met sex uit begeerte en als voldoening van een behoefte. Ik als man heb de behoefte en wil die toch regelmatig bevredigen daar komt dan niks van hartsliefde bij kijken alleen maar sympathie en misschien vriendschap.

Maar in mijn hart blijf ik trouw aan mijn partner met heel mijn liefde mijn lichaam dat heeft net als honger naar eten ook honger naar sex als mijn partner die niet bevredigd... Kijk dames jullie kunnen nu kwaad reageren maar ik ben eerlijk in wie ik ben en hoe ik denk in de jaren zestig bestond de vrije liefde toen was het volkomen normaal dat iedereen het met iedereen deed in bepaalde bevolkingsgroepen...

Heden ten dage is het ons nog steeds zo ingelepeld dat iedereen bestemd is voor 1 partner en dat ontrouw des zonde is ik vind dit enggeestig bekeken in andere culturen is het dan normaal dat mannen of vrouwen verschillende partners hebben. Vergeet niet dat wij maar zoogdieren zijn zoals de anderen alleen plakt er een mooi laagje vernis op bij ons....en denken we dat we beschaafd zijn...

Ik ken een koppel en die mensen zijn het mooiste koppel wat er bestaat in mijn ogen ze zijn zestigers en zijn al gans hun leven samen maar af en toe vrijt zij eens met een andere man of hij met een andere vrouw ze doen soms trio of met een ander koppel ze genieten ervan om de andere te zien genieten met een ander na de sexuele bevrediging vrijen ze met elkaar met gans hun hart en uit liefde... ik vind dat mooi die mensen gunnen elkaar dat en die houden oprecht van elkaar en die hoeven zich ook nooit zorgen te maken over het feit of hun partner nu vreemd gaat dus dat is geen ontrouw in mijn ogen.

5- Ik hoop ooit een vrouw te vinden die ik ook zo graag mag zien en dat zij mij ook zo graag ziet en dat we elkaar ook op gebied van sexuele beleving kunnen vinden daar droom ik van... misschien zal ik lang blijven dromen dat weet ik.. vandaar mijn zoektocht naar een openminded dame.

Dit was mijn mening ik heb respect voor jullie mening maar t is niet de mijne. Ik ben eerlijk geweest misschien te eerlijk maar zo ben ik mijn toekomstige partner zal van in het begin weten net als dat mijn ex-vriendin dat wist dat ik op dat gebied een specialleke ben maar toch met een peperkoeken hart dat oprecht en puur van 1 persoon houd. Vriendelijke groeten.

Door Zachte ruimdenkendeman uit Boekhoute


-------------------------
4-kort mijn man is gaan lopen na een huwelijk van 28 jaar gedumpt voor een meisje van 19....Duidelijk??? No comment!!!

Door Sandra uit Aalst


-------------------------
3-Heel kort ...
Ik ben 20 jaar gehuwd geweest met mijn ex en nooit ontrouw geweest!
Fier? Nee ... want dat vroeg geen inspanning!
Jean - Oostakker
Door Langelo uit Oostakker


-------------------------
2-Mensen evolueren samen met die grote witte ridder waarvoor er geen vrouwelijk woord bestaat! Veralgemenen doet pijn omdat het niet correct is helaas zijn er ook vrouwen die het niet zo nauw nemen met trouw eerlijkheid en zich engageren ! Elke zich respecterende man wil een vrouw met wie het klikt en die zich geeft. Met dat laatste woord hebben vrouwen het toch moeilijk. Mijn vriendenkring bestaat voor een groot deel uit vrouwen en the topic of the day is altijd iets in de zin van mannen willen volgzame vrouwen. Nee vrouwen die met een man iets willen opbouwen en andersom. Die ontrouw zit niet in onze mannelijke genen. Als je een relatie begint hoop je altijd dat die vrouw of man eerlijk is en dat is niet gelinkt aan het geslacht. Als je dat cliché van mannen willen maar een ding van je af kan zetten zie je waarschijnlijk die man waarmee je kan en wil leven en die over de nodige romantiek beschikt.
Door Secondchance uit Edegem


-------------------------
1-Dag Rita

Ontrouw gebeurt niet enkel bij mannen maar ook bij vrouwen hoor.
Zit het dan ook in hun genen?
... Ik ken een getrouwde vrouw met 3 kinderen die dol is op mannen én alsmaar wilt "gerustgesteld" worden. Het is niet waarnaar ik op zoek ben.
Haar excuus was dat het iets natuurlijks was en dat de kerk het een beetje in ons hoofdje had gestoken om met slechts één iemand te zijn.
Ik hou van seks maar ben wel trouw en verwacht het van mijn vrouw ook.
Voor mij is dit iets natuurlijks in zijn geheel.

Grtz.

Jean-Michel
Door Taurus uit Dilbeek

Publicatie gesponsord door datingsite Tesamen vzw
-----------------------------------------------------------------------------------
Uw reactie:
Uw naam
Uw gemeente
Uw mailadres
Uw mailadres wordt niet gepubliceerd.
Commentaar van inactieve mailadressen wordt verwijderd.
Uw reactie:
Minimaal 3 lijnen aub
Schrijf hier in op onze
NIEUWSBRIEF
Google+
    Reactie van alleenstaanden

Tesamen vzw is een
niet-commerciele datingsite


'' Wat dan? Een sessie bij madame Soleil? ''Tesamen