apart tesamen
Tesamen
 
HOME

RELATIES

FUN

DATEN

REIZEN

COACHING

COLUMN

BUDGET

ZEKERHEID
  Single       Single met kids       Opnieuw beginnen       Mijn verhaal    

Alleen EN gelukkig

Je hebt werk, een huis en een minispaarpot.

Je bent een tevreden mens.

Je bent tevreden met collega’s en buren, familie en vrienden.

Met andere woorden, het kan niet stuk.

Elke dag sta je met plezier op en zet je koffie.

Je kiest waar je je koffie drinkt en wat er wel of niet tussen je boterham ligt!

Het maakt ook niet uit hoe lang je in de bad dobbert.

Je vindt geen sokken onderweg in de gang.

De lavabo is bezaaid met jouw spullen (die je dringend eens moet sorteren).


Je hebt een job met net genoeg verantwoordelijkheden. Je baas steunt je in het nemen van initiatieven. Daar wordt je, gelukkig genoeg, naar behoren voor betaald. Zo kan je ‘vlot’ leven, een beetje sparen en een paar keer op reis.


Na het werk ga je een pint drinken.
In een gezellig praatcafé blaas je stoom af en kan je bijpraten.

Je ontmoet er je vrienden, ja ook vrouwen. Deze laatsten lijken op jou en zijn net als jij een beetje ‘vrijgevochten’. Soms ‘in de wind’, maar geheel ontspannen ga je voldaan terug naar huis.Voor je gelukzalig in de zetel ploft, gooi je iets uit de diepvries in de microgolfoven.

Ondertussen zet je een cd op en schenk je jezelf een aperitief in.

Je bedenkt dat je eigenlijk nog even moet ‘thuisbankieren’. Net op dat moment herinner je je een goede film.


Dilemma?
Nee hoor, je neemt de film op en betaalt de rekeningen.

Na wat surfen vind je nieuwe titels van films en boeken die je niet wil wissen. Je graait naar de telefoon en je agenda en je plant een filmavond met ‘the girls’.

Het belletje van de oven herinnert je aan je diner. Een kaarsje en een glas wijn horen erbij. De laatste telefoon is gedaan.

Onderuitgezakt in de zetel kijk je de laatavondfilm en daarna beluister je de laatste cd
of misschien lees je wat verder in die roman.
Je geniet.
Je sluit de pc en tv af met een gelukkig en voldaan gevoel.


In bed, denk je nog aan de dag die is geweest.
Je sluit je ogen en denkt, het is goed geweest.

REACTIES:
de ene is een vlotte prater en maakt rap kennis. Anderen hebben het er moeilijker mee. Na twee jaar vind ik het verdomd moeilijk om z zaterdags s morgens op te staan. Goede dag te zeggen aan de badkamerspiegel ep zondagavond goedenavond te zeggen. Mis babbel, knabbel en knufffel.
Door Frank uit Wervik


-------------------------
13-Na een mislukte relatie is het inderdaad nodig om tot jezelf te komen, en jezelf eerst alleengoed te voelen, dat heb ikzelf
ervaren na een huwelijk van tien jaar.
Maar een mens is niet gemaakt om alleen te zijn.
Daar ben ik rotsvast van overtuigd.
Maar de huidige maatschappij maakt het ons,singles zeer moeilijk.
Relaties zijn een wegwerpproduct geworden.
Zelf ben ik iemand met normen en waarden,zoals trouw, eerlijkheid.
En hoop ik nog een duurzame, toffe latrelatie aan te gaan met
een warme, attente man, die hoop geef ik nooit op.
Door Griet uit Zwevezele-------------------------
12-Heel mooi geschrijf, door Catharina uit Gent. Ik ben er pas achter gekomen dat ik het mezelf "wijsmaakte". Overal en aan mezelf liet ik zien dat ik "alleen zijnde" ook gelukkig was. Tot onlangs dit masker van me afviel en ik heel gewoon kon toegeven aan mezelf..."verdorie, ik ben gelukkiger met twee". Ik wil een wederzijdse diepe liefde in mijn leven toelaten.Het maakte me heel kwetsbaar en eigenlijk ook heel "gewoon". Nu is er dus een ruimte om ingevuld te worden...en dat voelt goed. Ik ben niet wanhopig en kan de tijd zijn werk laten doen.
Door Anna uit Lier


-------------------------
11-Allemaal zo herkenbaar
hoe hard ik ook mijn best doe om het "singel" zijn te aanvaarden, laat staan leuk te vinden het blijft moeilijk
ik heb toch gevoel dat de invulling met 2 veel rijker is en meer mogelijkheden biedt
ik vind het toch een soort rouwproces van iemand die er NIET is.
waar het bij een andere rouwproces gaat om iemand die er niet meer is.
maar toch blijf ik optimist en probeer ik me zoveel mogelijk te omringen met mijn dochter en mijn vrienden en familie
ik geloof dat nog iemand mijn pad zal kruisen, alleen moet ik nog wat geduld hebben
Door Ann uit Kortrijk


-------------------------
10-Ik voel me tegenwoordig erg goed als single. Voor mij hoeft het allemaal niet meer, daten, verliefd zijn, dat gepieker etc. Al mijn relaties waren stuk voor stuk een ramp. Ik schijn foute mannen aan te trekken. Het is blijkbaar een onderdeel van mijn persoonlijkheid. Nu is er rust in mijn leven, geen gepieker, geen fout lopende relaties, geen hartzeer, geen liefdesverdriet... Nu streef ik enkel nog naar goede vriendschappen, mijn bestaande vriendschappen onderhouden en misschien nog enkele andere verkrijgen. Ik ben een tevreden mens en dat meen ik. Heb vast werk, een eigen huisje, mijn huisdieren waar ik gek op ben, een mooi kleinkind, prachtige kinderen, leuke hobby s... Mijn poetsvrouw zei me een tijdje geleden dat ze jaloers is op mij en dat zij op termijn streeft naar een leven zoals het mijne, met een grote vrijheid in doen en laten, een eigen huisje en veel leuke hobby s. Zijzelf is getrouwd, heeft een kind en materieel niets tekort. En toch is ze diep ongelukkig... want ze heeft relatieproblemen waar ze geen weg mee weet. Mijn definitie van gelukkig zijn : tevreden zijn met wat er is en niet teveel piekeren over wat er niet is. Genieten van iedere dag en steeds optimistisch zijn. Steeds goed doen en niet omzien. Mocht er ooit een geschikte partner mijn pad kruisen, dan is die welkom. Maar het hoeft niet meer persé. Ik ben als single ook gelukkig.
Door Evelyne uit Destelbergen


-------------------------
9-Het leven heeft periodes waar "noden" voldoening vinden. Na de voldoening komt een nieuwe "nood". Leven is hier naar luisteren en een weg vinden om hieraan te gemoed te komen. Ik heb er jaren over gedaan om als single te kunnen leven. Nu ik dat kan wil ik verder en ook als duo kunnen leven. Het is een evolutie.
Door Paulien uit Hasselt


-------------------------
8-Perfect beschreven hierboven,t leven is mooi ook alleen
zo leef ik ongeveer,je kan nog meer geenieten door zelf te koken
knuffels krijg ik van mijn kinderen en kleinkinderen
Door Greet uit Beveren


-------------------------
7-Hoi,

Het plaatje dat zo mooi beschreven is, is voor mij een beetje herkenbaar en ik ben eigenlijk wel blij dat ik mettertijd gegroeid ben in de vaardigheid om me goed te voelen op de momenten dat ik hier in mijn eentje thuis ben.
Met het verstrijken der jaren ben ik rust en stilte enorm gaan waarderen en ook anders gaan zien, voor mij is het een stuk herbronnen geworden. Ik had het me jaren geleden niet kunnen voorstellen dat ik ooit zou genieten van een lange strandwandeling met mezelf. Heden is dat voor mij een opladende aktiviteit.

Maar yin kan niet zonder yang en wanneer licht en donker hun plaatsje vinden in mijn leven, is het toch een meer gebalanceerd evenwicht. mogen genieten met en van een soulmate geeft toch een meerwaarde voor mij. Fysieke affectie, seksualiteit binnen een warme relatie tussen gelijkgestemde zielen.... Maar laat ons ondertussen maar oefenen in loslaten en aanvaarden want alles gaat voorbij: het mooie en het mindermooie en ondertussen trekt het leven verder zijn gang....
Door Catharina uit Gent


-------------------------
6-Mijn leven is op en top zoals hierboven beschreven Met nog wat huisdieren op de koop toe Dus helemaal geen nood aan iemand om te knuffelen en om mijn tijd mee te verspelen die ik gezellig aan mezelf kan besteden Ik ben perfect gelukkig zo en heb eigenlijk helemaal geen tijd en zin om energie te steken in een relatie Het kan dus wel he mensen :D

Door Ilse uit Deinze


-------------------------
5-Single zijn heeft voordelen, maar om het leven dag in dat uit alleen door te moeten, dat is lastig. je bent van niemand afhankelijk en moet met niemand rekening houden, maar er is dan ook niemand om je eens te knuffelen, om je een zoen te geven, gewoon even dicht te kruipen... een mens is niet gemaakt om alleen te blijven. hopelijk vind ik ook ooit iemand die bij mij past...
Door Youri uit Menen


-------------------------
4-De persoon, de situatie, die hier beschreven werd is uiteraard pure fictie, en bestaat gewoon niet. Als je je leven alle dagen zo volmaakt bevredigend zou ervaren wat zou je dan nog doen verlangen naar een partner ..... Tenzij dan dat je geluk zo groot is dat je er te veel van hebt en het met anderen wil delen . Goh, ik ben daar nog lang niet aan toe. Het lijkt me erg onrealistisch, zo gelukkig zijn en zo alles op een rijtje hebben ....Maar goed, misschien zijn er mensen die zo evenwichtig en stevig zijn dat ze zich hier helemaal in herkennen . Laten jullie is van je horen . Of jullie lezen dit misschien niet en zijn hier niet mee bezig .... Ik ga in ieder geval mij niet in de valkuil laten lopen om mezelf te vergelijken met dit fantastische prentje, waar of niet waar. Mijn leven loopt niet zo smooth, ik heb het niet allemaal zo op een rijtje maar toch ken ik ook geluk en tevredenheid, al blijft het dagelijks zoeken naar de juiste wijze van omgaan met wat zich aandient in mezelf en buiten mezelf ... Aan iedereen veel geluk, succes, wijsheid, voorspoed, gezondheid, moed, ....
Door Johan uit 2500 Lier


-------------------------
3-Werken en gezin en wat ontspanning vullen de dagen wel maar als je de affectie eens hebt meegemaakt mis je die toch wel....
Angst om opnieuw gekwetst te worden is de grootste hindernis...
Door Sabine uit Wetteren


-------------------------
2-Happy single, dat duurt zo zijn tijd...
daarna verlang je toch naar een liefste aan je zij
hoe zou anders zou Tesamen kunnen bestaan .
Door Mia uit Lokeren


-------------------------
1-Inderdaad vrijgezel zijn heeft zijn voordelen
maar soms heeft men nood aan een lief woordje of een luisterend oor na een saaie dag
alleen opstaan is soms triestig
reactie van een gescheiden man die 20 jaar getrouwd was en op zoek is naar een leuke lat relatie
Door Filiep uit Gullegem

Publicatie gesponsord door datingsite Tesamen vzw
-----------------------------------------------------------------------------------
Uw reactie:
Uw naam
Uw gemeente
Uw mailadres
Uw mailadres wordt niet gepubliceerd.
Commentaar van inactieve mailadressen wordt verwijderd.
Uw reactie:
Minimaal 3 lijnen aub
Schrijf hier in op onze
NIEUWSBRIEF
Google+
    Reactie van alleenstaanden

Tesamen vzw is een
niet-commerciele datingsite
LEES OOK EENS:


Samen leven, zou het je nog lukken ?

Ik lat, gij lat, wij latten

Het dating taboe

GelukkigTesamen